Frilansande mode- inredningsstylist och resereporter som älskar livets djup och fägringJag har jobbat som mode- och inredningsstylist, redaktör och journalist på olika mode- och inredningsdningar i 33 år och har en mycket bred kunskap att skapa vackra bilder. Eftersom jag även är resereporter har jag tagit med mig mitt team med fotograf, modell och sminkös till olka delar av värlen för att både skapa vackra modebilder och skriva resereportage. Vi har blandannat varit på Hawaii, Barbados, Kuba, Guadeloupe, Aruba, Portugal, Spanien och Kroatien och producerat jobb.

Mellan 1989-2012 var jag anställd på 101-idéer, Damernas Värld, ELLE, VeckoRevyn och Afonbladet Söndag. Sedan 2012 har jag frilansat till Aftonbladet, Lantliv, Nära, Svensk Dam, Må Bra, Topp Hälsa och Härligt Hemma där jag har haft en egen sida, Ehvas sköna liv, med fokus på vad jag själv upplever och älskar - Ehvas sköna liv. På Aftonbladet Söndag har jag med andra ord stylat mode i 28 år innan bilagan gick i graven vid årskiftet.

På både Aftonbladet Söndag och tidningen Nära har jag hållit föredrag på deras läsarkrysningar. På Aftonbladets läraresa höll jag modevisning med fokus på Gör om mig - där jag visade de optimala knepen att lyfta fram sin bästa klädstil på ett snyggt sätt. På Näras läsarkryssnigar höll jag event om automatisk handskrift som min bok "Tanja - min vän från andra sidan" handlar om. Jag har även haft läsarresor till Malta för att uppleva de förhistoriska templen jag skriver om i boken. Jag har löpande skrivit reportage till tidningen Nära om andlighet och väbefinnande, allt från orber, spöken på slott, ley-linjer, norrsken, tarot och heliga kristaller. Samt hållit kurser i handläsning. 

Jag är en äkta idéspruta med stort driv, ansvarsfull och mycket punktlig, har aldrig missat en deadline. Att vara strukturerad och lösningsorienterat är min styrka, jag gillar att ta egna iniativ. Att jag är positiv och passionerad i min yrkesroll kan alla min kollegor skriva under på.

Privat så brinner jag för historia, kultur, inredning, film, musik och god mat. Att resa, dansa och påta i min trädgård får mig att må toppen!

 

Arbetsgivare:

Aftonbladet 
Nära
Mode & Skönhet
Svensk Damtidning
Må Bra
Topp Hälsa 
Lantliv
Min bakgrund:

Kulturamas författaledda distanskurs

Tollare Folkhögskola. reportage, foto och film

Terry Evans mediumutbildning

Vagabonds reseskrivarkurs

Poppius Journalistskola

Fotoassistent till Åsa Tällgård

Fotoutbildning Kulturama

Produktutformarlinje Lennings Textilinstitut

Mönsterkonstruktion St:Görans gymnasium

Beklädnadsteknisk gymnasielinje, Katrinelunds gymnasium